Het samen zelf doen!

Aelse en het samen zelf doen!
Het is al eeuwen een van de belangrijkste karaktertrekken van Elsloo.

Aelsenaere laten zich niet makkelijk besturen.
Ze zorgen er samen zelf voor dat dingen voor elkaar komen en dat er mooie dingen groeien, los van overheden en politiek. Het heeft Elsloo de eigen kracht en de sociale cohesie gegeven die het dorp zo sterk en aantrekkelijk maakt.

Toch is het in deze tijd steeds moeilijker om die gezamenlijke eigen kracht vorm te blijven geven. Oude structuren veranderen met nieuwe inwoners. Drukte en individualisering zorgen ervoor dat mensen meer op zichzelf zijn. En internet is voor veel mensen het nieuwe dorp geworden. 

Dorpsplatform Elsloo wil aan het dna van het dorp "het samen zelf doen" nieuwe vormen toevoegen die mensen weer bij elkaar brengt. Dit maakt van Elsloo ook morgen het dorp, waarvan mensen zich uit eigen wil en overtuiging actief onderdeel voelen.

Hoe? Door een online en fysieke ontmoetingsplaats te bouwen waar iedere Aelsenaer zijn of haar ideeën kan laten zien en de hulp kan vragen van anderen om plannen te realiseren. Zowel fysiek en in denkkracht, als in middelen.

Wij dromen van een Elsloo waarin iedere inwoner het gevoel heeft onderdeel te zijn, maar vooral ook zelf invloed te hebben. Zo bouwen we de gemeenschap van morgen in een dorp dat al honderden jaren het thuis is voor mensen die het samen zelf doen.

Dat wat je aandacht geeft groeit. Wij gaan de eigen kracht van mensen aandacht, maar vooral ook het podium geven om mooie plannen te realiseren. Om zo iedere dag samen te groeien.

Aelse. Vrijplaats voor iedereen die het samen zelf wil doen.

 

Het samen zelf doen! Meer weten?