Samen

met elkaar, eensgezind, gezamenlijk, tegelijk, een geheel vormend, gelijk, gemeenschappelijk, in dezelfde tijd, in gezelschap, met z’n allen

Zelf

de kern van de persoonlijkheid, in eigen persoon, persoonlijk, eigenhandig, identiteit, innerlijk, persoonsbenaming, aanwijzend voornaamwoord

Doen

in actie komen, maken, uitvoeren, volbrengen, bewerkstelligen, bedrijven, handelen, werken, functioneren, in praktijk brengen, uitwerken

Samen kijken naar de Tour de France 2016 “14 juli de Mont Ventoux etappe”

item vervallen per 15.07.2016

Het grootste wielerevenement van het jaar “de Tour de France” staat weer voor de deur.
Op de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet (14 juli) staat de mythische klim van “de kale berg” op het programma voor de renners.
Deze 12e etappe van de Tour 2016 gaat over 184 kilometer van Montpellier naar de top van de Mont Ventoux: “de Reus van de Provence”. Het kan er stormen, verzengend warm en verschrikkelijk koud zijn. Een aankomst op de Mont Ventoux staat garant voor spektakel.
Erik Breukink zei ooit: “Mensen kunnen er letterlijk dood gaan.” Hij doelde daarmee uiteraard op de dood van de Britse wielrenner Tom Simpson op 13 juli 1967, maar gaf er vooral ook de zwaarte van de klim mee aan.
Tom Simpson memorial Mont Ventoux 2
Foto: vlak onder de top van de Mont Ventoux bij het gedenkmonumnt voor Tom Simpson.
De uitzending van deze bergetappe kunt u op donderdag 14 juli, samen met andere wielerliefhebbers en oud-profwielrenner Henk Steevens, mee beleven op een groot scherm in het Maaslandcentrum.
Het is een Franse feestdag dus u kunt rekenen op stokbrood met kaas om zelf op krachten te blijven voor het kijken naar deze zeker spannende bergetappe.

parcours etappe MontVentoux 14.07.2016 2

Deze bijeenkomst op donderdag 14 juli start om 14.00 uur in het Maaslandcentrum, Burg. Maenenstraat 45 in Elsloo.
De toegang is gratis, maar om voor iedereen een plaats te garanderen verzoeken wij vriendelijk wel vooraf aan te melden.
Dat kan op de website www.dorpsplatform-elsloo.nl of stuur een e-mail naar doc@dorpsplatform-elsloo.nl. U kunt ook telefonisch aanmelden bij het Maaslandcentrum: 046-4373575.

 

Onze Partners

adviseren-faciliteren-participeren-subsidieëren

Gemeente Stein

het Stein van morgen
strategische toekomstvisie
Eigen Kracht

Gilde

Gilde Westelijke Mijnstreek
kennis, kunde en ervaring
belangeloos overdragen

PIW

Partners in Welzijn
informatie-hulp-steun
ontmoeting-creativiteit-etc

VU

Volks Universiteit
ontspanning door inspanning
leren voor je plezier

MLC

Maaslandcentrum
Dorps Ontmoetings Centrum
het samen zelf doen!

CDL

Computer Doe- en Leercentrum
cursussen-workshops-hulpinloop