Samen

met elkaar, eensgezind, gezamenlijk, tegelijk, een geheel vormend, gelijk, gemeenschappelijk, in dezelfde tijd, in gezelschap, met z’n allen

Zelf

de kern van de persoonlijkheid, in eigen persoon, persoonlijk, eigenhandig, identiteit, innerlijk, persoonsbenaming, aanwijzend voornaamwoord

Doen

in actie komen, maken, uitvoeren, volbrengen, bewerkstelligen, bedrijven, handelen, werken, functioneren, in praktijk brengen, uitwerken

Open Monumentendag en Vlaajefjès op zondag 15 sept.

Een hoop te beleven voor jong en oud
In het weekend van 14 en 15 september vindt ook in de gemeente Stein de Open Monumentendag plaats. Er is een hoop te doen voor het hele gezin. Ga op zaterdag bijvoorbeeld eens naar de Slakmolen in Kasteel Elsloo. Hier laten molenaars zien hoe onze voorouders graan maalden. Of wandel door de beschermde dorpsgezichten Oud-Urmond en Oud-Elsloo.

cropped logo omd klein

Bovendien is er een (fiets)route verkrijgbaar die je langs alle monumenten leidt die onze gemeente rijk is. De (fiets)tocht start bij de Terpkerk aan de Grote Straat 26 in Urmond. De route is daar verkrijgbaar.

Op zondag 15 september is ook het Streekmuseum Elsloo tegen een gereduceerd tarief van 2 euro te bezoeken. Daar kunt u de pas geopende Bevrijdings-expositie bezoeken. Open van 11.00 tot 17.00 uur.

Omdat er zoveel te zien is, zijn veel monumenten op zowel zaterdag 14 als zondag 15 september open. In het programma vind je de openingsdagen en -tijden van de monumenten. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur komt te staan.
Voor meer informatie over het programma kun je de evenementenkalender op www.openmonumentendag.nl raadplegen of een kijkje nemen op onze online activiteitenkalender op www.gemeentesteinl.nl/activiteiten

limburgsevlaai

Aelser Vlaaje Fjès
Op die zondag zijn diverse activiteiten in Elsloo. Bijvoorbeeld ook het Aelser Vlaaje Fjès. Bakken op ambachtelijke wijze, een trend die nu weer volop leeft en een traditie die in Aelse al sinds jaar en dag bestaat. Buurtvereniging ’t Dörp laat u in de sfeervolle oude dorpskern van Aelse zien én proeven hoe de vlaaien op ambachtelijke wijze in de sjanse oave gebakken worden.

Slenter door de sfeervolle straten, geniet van diverse live optredens, bezoek tevens de prachtige St. Augustinuskerk, het Streekmuseum, kasteelwatermolen en heemtuin. Daarna is het tijd voor een heerlijke kop koffie met een versgebakken stuk vlaai.

De toegang is gratis en de feestlocatie is autovrij. In de direct omgeving is veel en gratis parkeergelegenheid. 

home hero slideshow 02

Wielermonument
Om 11.00 uur wordt tevens het Wielermonument onderaan de Maasberg onthuld.

 

Onze Partners

adviseren-faciliteren-participeren-subsidieëren

Gemeente Stein

het Stein van morgen
strategische toekomstvisie
Eigen Kracht

Gilde

Gilde Westelijke Mijnstreek
kennis, kunde en ervaring
belangeloos overdragen

PIW

Partners in Welzijn
informatie-hulp-steun
ontmoeting-creativiteit-etc

VU

Volks Universiteit
ontspanning door inspanning
leren voor je plezier

MLC

Maaslandcentrum
cursussen-lezen-eten-gezellig
het samen zelf doen!

CDL

Computer Doe- en Leercentrum

Uw cookies instelling

Het samen zelf doen! Meer weten?